Kumpulan Kata Kata Bahasa Jawa Paling Lengkap [ Bikin Ngakak ]

Kata Kata Bahasa Jawa

kata kata lucu bahasa jawa- Tertawa dengan teman adalah sesuatu yang sangat menyenangkan, bahkan menghabiskan waktu berjam-jam tidak dapat dirasakan. Di sisi lain, jika bersama dengan orang Jawa lainnya, bercanda dengan orang Jawa tentu lebih ramai.

Banyak cara untuk membuat orang lain tertawa, salah satunya dengan membuat status menggunakan kata-kata Jawa lucu. Kenapa bahasa Jawa? Karena, bahasa Jawa yang merupakan bahasa daerah ini memiliki warna tersendiri ketika diucapkan atau dibaca.

Berikut ini kumpulan kata kata bahasa jawa mulai jawa timur,  jawa barat, jawa tengah dan juga dengan kata kata jawa halus.

Status Whatsapp Bahasa Jawa

Status Whatsapp Bahasa Jawa
Status Whatsapp Bahasa Jawa
Dadi koe ngiri karo aku? Yo wis aku ngalah, aku tak nganan.
Bermimpilah setinggi langit, jika kamu terjatuh berarti turumu kurang nengah.
Wong lemu kui, dudu kakean mangan, tapi program diete sing gagal.
Orang gemuk itu, bukan kebanyakan makan, tapi program dietnya gagal.
Sorry, wonge sek fitnes, awake fit atine ngenes.
Sorry, orangnya lagi fitnes, badannya fit hatinya merana.
Aku kon ngenteni kowe terus, lha rumangsamu aku cctv opo?
Aku kamu suruh nunggu kamu terus, la menurutmu apa aku cctv?
Dadi koe ngiri karo aku? Yo wis aku ngalah, aku tak nganan.
Jadi kamu iri sama aku? Ya sudah aku ngalah, aku tak ke kanan (Ngiri bisa berarti iri dan ke kiri).

Kata Kata Lucu Bahasa Jawa Buat Status Fb

Kata Kata Lucu Bahasa Jawa Fb
Status Fb Bahasa Jawa
*******
ojo lali sholat dan zakatseng ono isun lan riko
soale dunyo iki meh kiamatpisah selawase jodo seng ono
okeh menungso podo sambatseng kiro maning sun ketemu riko
seng kiro maning sun nyanding riko
janjimu sakmono tresnamu gede
nyatane sak iki kok tinggalneokeh cewek suale ngisor dengkul
***jare lak gag ngono ora gaul
ayo podo tobattrae zaman iki zaman edan
ojo kakean maksiatlak gag melu edan ora keduman
perbanyak sholat****
dan zakat
ben iso selamatyen wes sugih duit ojo patek medit
dunia akheratduit iku kadang jadi penyakit
sugih duit lali ngaji lali masjid
golek duit ojo nganti ninggal sholat
yen wes sugih duit ojo lali zakatenek masjid mung disawang
***al-qur’an digawe pajangan
Wong wedok gag cuman sijijare ngaku islam
ketimbang gawe loro atinangeng ora tau sembahyang
nyapo tak pikiri***
dino iki aku kelingan
kadange mlumah mengkurepperawan ayu konco sekolahan
teko mburi teko ngarepbantal guling tak sayang sayang
tambah tingkah tambah mantepnganti koyok wong kedanan
kadang nesu tapi arep
***Terus terang aneh rasane
hang isun engeti waktu mageh demenandigoyang kroso enake
susah seneng diroso bebarengantambah gawe roso senenge
hang isun karepi yo mong sesandingan****
sak iki mung kari angenansepisan pindo isun sepuro
ati isun keroso loro
seng ileng emak bapakcukup sak mene welas isun
seng mikir tonggoriko gawe bingung
kadung wes enakbener ae isun salah
lali nang sopo-sopopanggah ae salah
***sedino dino riko gawe loro
isun wes seng suwe demen nang rikoapuo riko kok tego
arep ngomong wedi gag ditompo****
mergane uripe ora podolangite seng kiro padang maneng
isun wes purun nang ati nelongsoulane seng kiro njumbul maneh
seng kiro madangi ati isun iki
jujur sun akoni ati isun seng liloseng kiro ngancani ati hang sepi
jujur sun akoni welas iki mung kanggo riko
keliwat angen hang nyikso no reng dodo
lorone loro

kata kata lucu bahasa inggris versi jawa

Gambar Kata Kata Lucu Bahasa Inggris Jawa
Gambar Kata Kata Lucu Bahasa Inggris Jawa

Kata-kata Lucu Dalam Bahasa Jawa bisa menyenangkan teman saat lagi marah … semoga kamu bisa membuat teman kamu tertawa dengan kata-kata lucu dibawah ini

Bahasa InggrisBahasa Jawa
Yes mother dont do thatYo mbok ojo ngono..
Your headEndas mu..
Your eyes rippedMatamu suwek
Your bald headGundul Mu !!
Your knees falling downDengkulmu anjlog !!
Your bellybutton on fireUdhelmu kobong !!
Your auntie’s moneyDuwite mbokdemu tah ?
Your grandfather moneyDuwite mbahmu !!
Your auntie teach you about thatMbokdemu sing ngajari yoo??
Your mother goalkeeperMakmu kiper …
Like that yes like that but don’t be like thatNgono yo ngono ning ojo ngono
My body is not delicious todayAwakku lagi gak enak.
Your face far awayRaimu adoh
Your lips Lambemu..
Your bellybutton turn upUdelmu bodong
Your head smell gum benzoinNdhasmu mambu menyan
Cricket !!!Jiangkrik
Your head was blownNdasmu njeblug
Your eyes blindMatamu picek
Wanna eat your headTak kletak ndasmu !

Kata kata Sindiran Bahasa Jawa

Gambar Kata Kata Lucu Bahasa Jawa
Gambar Kata Kata Lucu Bahasa Jawa
Nek ana wong galau ya jorna bae, mengko toli turu dewek. Kajenge lah wong lare
Mending jujur senajan nglarani ati, ketimbang munafik sok apik jebule tukang ngapusi
Sabar kuwe langka batese, nek pancen niat gelem sabar
Haji Muhidin bae wis sadar, masa koe esih ora sadar nek nyong tresna karo koe sih
Sugeng enjing.. Esuk esuk aja galau mbok cepet tua
Bar jemuahan sing di tiliki disit mesti hape
Ora kudu di obral ben payu
Tresnamu mambrah-mambrah
Mesra kok neng dunia maya tok. Neng dunia nyata langka wujude
Ya nyong cemburu, soale koe ayu
Atine wong lia sapa sing ngerti. Apamaning nek ora gelem takon. Mikir nganti buthak ya ora bakal ngerti
Tansah ajeg mesu budi lan raga nganggo cara ngurangi mangan lan turu.
Wengi kiye koe keton ayu lho dek.. | #eaaa Masa sih mas?? | Ya, nek awan ora.. #jebuleNgece
Kadang niat apik ora mesti di tanggepi wong lia apik. Sante lan kalem bae
Barkelonan kalah telu. Sing main lemes dengkule linu
Sing duwe pacar bae kudu sabar arep ketemu pacare. Apamaning sing ora duwe pacar
Saben mlebu parkiran neng gerbang ana sing moni “Silahkan masuk..” Apa lambene ora kesel yah? #ndesa
Pacaran/duwe bojo umure beda 10 taun kuwe berarti sing siji wis SMU, sing siji esih TK. *mbayangna*
Mulane nek lagi dadi pacare aja di sia-sia. Mengko nek pindah karo wong lia trus bahagia koe ora rila
Van Persie pindah klub sepisan bae wis langsung olih piala. Kaya mantanmu bar putus karo koe wis langsung olih bojo
Dek, nyong ora bisa adoh sekang koe.. | #eaaa Masa sih mas? | Ya, soale koe ngganduli terus.. Ngalih lah.. *nggusah*
Ora kabeh wong seneng karo apa sing dewek lakoni. Ora papa, sing penting dewek niate apik lan nglakoni sing bener
Setia kuwe kaya fans sing tetep seneng karo klub bal e senajan kalah, ora senenge pas menang tok ora gelem susah.

kata kata lucu bahasa jawa timur

Gambar Editan Kata Kata Lucu Bahasa Jawa
Gambar Editan Kata Kata Lucu Bahasa Jawa
Wong jowo kui jos, bensin dadi bengsin, coklat dadi soklat, sayur dadi jangan, mobil dadi montor, utang dadi lali.
Nek ngomong ojo dhuwur-dhuwur, mengko lambemu iso kesampluk pesawat.
Ora usah mikir omongane wong liyo, wong liyo ae nek ngomong yo ora mikir.
Kowe ki uwong opo kalkulator, ko ora tau gelem salah!
Iso tak titeni, watu nek dicokot mesti atos.

kata kata lucu bahasa jawa dan artinya

Ini Baru Namanya Laki! “Ojo ngaku wong lanang tenanan nek durung: mangan, turu, masak, lan ngumbahi dhewe!”

Banyak yang mengaku pria sejati karena mereka merasa mampu melakukan hal-hal ekstrem. Semisal mendaki puncak Himalaya atau renang bolak-balik di Selat Sunda. Padahal, semua itu percuma kalau kesehariannya masih diladenin sama ibu atau pasangan. 12. Nyolot Banget!

 

“Kowe bar mangan aspal po? Kok ngomongmu atos?”

Pernah nggak temen Anda tiba-tiba bicara nyolot sama kamu? Enggak ada badai, nggak ada petir, tahu-tahu bicaranya nge-gas kayak motor balap. Momen kayak gini itu nyebelin banget.

Dia marah sama orang lain, kita yang tak tahu apa-apa ini jadi sasarannya. Biar dia cepet sadar, jangan Anda kasih jampi-jampi. Mending kutip aja kata-kata lucu bahasa jawa buat status fb anda yang artinya, “Ngomongmu kok keras (nyolot), abis makan aspal, ya?”

“Kula ngertos nek rejeki niku mung titipan. Tapi Gusti, mbok nek nitip kathah sekedhik.”

Berdoa sama Tuhan memang harus bersungguh-sungguh, tapi enggak musti harus serius kayak ngerjain soal ujian negara.

Misalnya pakai kata-kata lucu bahasa Jawa buat status FB di atas yang bermakna, “Saya tahu kalau rejeki itu titipan. Tapi kalau nitipinnya agak banyakan dikit Tuhan.”

“Ngaku konco kok gur pengen nunut mulyo. Pas konco ciloko malah lungo.”

Punya teman yang hanya datang pas butuh aja? Tapi pas kamu lagi kesusahan dan butuh bantuan, dia malah pergi entah ke mana. Nah, kata kata lucu bahasa jawa buat status fb ini cocok Anda pasang.

Karena nadanya yang jenaka, moga-moga aja dia nggak marah saat membaca atau mendengar kutipan ini! Siapa tahu dia malah sadar dan mau berubah demi persahabatan kalian.

“Guyon ki ojo kelewatan. Nek kelewatan ngko mutere kadohan.”

Kalau bercanda jangan kelewatan, soalnya kalau muter malah kejauhan. Itulah arti dari kutipan di atas.

kata kata Tentang Ibu

Gambar Kata Kata Tentang Ibu
Gambar Kata Kata Tentang Ibu

Berikut ini adalah ucapan kata kata untuk ibu bahasa Jawa yang unik, yang tentu saja akan membuat ibu merasa sangat bahagia. Senyum ibu adalah surga bagi kita sebagai anak-anak, karena itu membuat ibu tersenyum setiap hari.

  • Sugeng sedulur ibu ingkang kula tresnani lan sayang, ampun kula minangka bocah ingkang kathah lepat tumrap ibu lan ugi nakal. Muga-muga ing dina ibune iki tansah dadi awal lan pungkasan ing nggawe ibu seneng lan ora mung saiki nanging saben dina nganti akhir urip.

 

  • Akeh bebungah lan hadiah sing ora bisa didandani aku ora bakal bisa mbandhingake apa sing wis koktindakake kanggo aku kanthi ngurus aku wiwit cilik nganti diwasa.

 

  • Ing donya iki sing bisa tresna sampeyan kabeh tanpa syarat, ngurus kita tanpa watesan, mung ana wong sing ibu. Anakmu sing saiki wis ditresnani kepenginan sampeyan bakal seneng kabeh uripmu, o ibuku. Aku tresna sampeyan ibu.

 

  • Matur nuwun kanggo wektu, ibuku sing dikasihi amarga sampeyan wis dadi wong paling apik ing uripku ing wektu iki, lan muga-muga kanggo kabeh sing wis diwenehi kula bakal diganjar karo jawaban sing paling disenengi dening gusti kang mahakwasa.

kata kata lucu bahasa jawa cinta

Foto Kata Kata Bahasa Jawa Tentang Cinta
Foto Kata Kata Bahasa Jawa Tentang Cinta

 

Berikut ini kata kata lucu bahasa jawa tentang cinta yang membuat kamu tertawa

  • Ora golek sing wah, opo meneh sing mewah. Cukup sing iso gawe aku bungah.
  • Cintaku nang awakmu iku koyok kamera, fokus nang awakmu tok liyane ngeblur.
  • Aku janji ora nakal meneh, kecuali nakali koe.
  • Tresno iku mergo ati, ora bakal owah tekane mati.
  • Ora perlu diobral ben payu.

Gambar Kata Kata Lucu Bahasa Jawa

foto kata kata lucu bahasa jawa
foto kata kata lucu bahasa jawa
kata kata lucu bahasa jawa bergambar
Kata Kata Lucu Bahasa Jawa Terbaru
Kata Kata Bahasa Jawa Ngapak
Kata Kata Bahasa Jawa Ngapak

Gambar Kata Kata Bahasa Jawa Ngapak

Kata Kata Bahasa Jawa

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *